Espoon Träskända on valtakunnallisesti merkittävimpiä maisematyylisiä kartanopuistoja maassamme. Puistoon liittyy myös ainutlaatuinen vuonna 1961 perustettu luonnonsuojelualue. Träskända on loisteliaan historiansa vuoksi monille espoolaisille tuttu, mutta tänne kannattaa matkata vähän kauempaakin. Puistossa ja sen viereisellä luonnonsuojelualueella kasvaa runsaasti kookkaita ja vanhoja puita, jotka jo yksin antavat riittävästi perusteluja retkelle.

Träskändan kartano on perustettu 1700-luvulla. Sen rakennuttaja kenraaliluutnantti Carl Nathanael af Klercker tunnetaan myös Suomen sodan ”ruotsalaisten” joukkojen päällikkönä ja sotilaallisen rekognosointikartaston (Kuninkaan kartasto 1776–1805) laatijana. Af Klerckerin aikana Träskändassa oli symmetrinen muotopuutarha, joka oli jaettu kukkatarhaan, yrttitarhaan ja hedelmätarhaan. Kartanon vieressä sijaitsi Kuninkaantie, joka tunnetaan myös Turun ja Viipurin välisenä Suurena Rantatienä.