Project Description

Lennon Aika / Time to Fly
Alexander Reichstein FIN/RUS

veistosinstallaatio
2019

Valotapahtuma järjestään myöhään illalla, joka on nukkumiseen tarkoitettua aikaa. Me uneksimme nukkuessamme. Joskus lennämme, kun uneksimme. On lumoavaa, miltä ihmiskeho voi näyttää nukkuessamme; joskus ihminen vaikuttaa oikeasti olevan lentämässä, hyppäämässä, juoksemassa tai kiipeämässä.

Reichsteinin veistokset kuvaavat erilaisia ihmisiä unessa. Veistokset on toteutettu lähes oikean ihmisen kokoisiksi. Teokset on valmistettu fluoresoivalla maalilla ruiskutetusta teräslangasta, joka mikä tekee niistä lujia, mutta kevyen ja läpinäkyvän näköisiä. Teokset heräävät uv-valossa eloon kuin aaveet.

Helsinkiläistynyt Alexander Reichstein on syntynyt Moskovassa vuonna 1957. Hän on opiskellut Moskovan Graafisessa Korkeakoulussa painotuotteiden suunnittelua ja kuvitusta. Valmistumisensa jälkeen hän on suunnitellut ja kuvittanut kirjoja aikuisille ja lapsille, johtanut työpajoja ja taidekursseja, toteuttanut näyttelyprojekteja ja osallistunut festivaaleille. Hänen tärkein suuntauksensa on suurien näyttelyprojektien ja installaatioiden luominen mitä erilaisimmille kohderyhmille. Hän sai vuonna 2008 valtion lastenkulttuuripalkinnon interaktiivisista näyttelyistään ja 1998 Topeliuksen juhlavuoden mitalin.

http://www.reichstein.name/