Project Description

Sacrifice_deityMoon(pink)[product item92:63883]batch33
Anne Roininen, Mia Erlin FIN

 

Teos on rakennettu Träskändan kartanon huvimajaan eli Diana-temppeliin. Diana on roomalaisessa mytologiassa metsästyksen, kuun, synnytyksen, naisten, villieläinten ja metsien jumalatar. Miten kohdata roomalaisen mytologian jumalatar omassa temppelissään tieteellisen maailmankuvan aikakaudella? Millaisia ilmentymiä ihmisten henkisyyden tavoittelu saa, entä millaisen uhrin voisimme hänelle lahjoittaa? Onko kuluttajalla jotain annettavaa? Teos on rakennettu Träskändan kartanon huvimajaan eli Diana-temppeliin.

Anne Roinisen teokset syntyvät usein paikkasidonnaisena ja vuorovaikutteisena prosessina. Välineenä hän käyttää installaatioita, valoa, performanssia sekä valokuvia. Viimeaikaiset teemat liittyvät yksityisen ja julkisen tilan rajoihin, sekä kaupunkien sosiaalisiin kerrostumiin ihmisten välisiä verkostoja tarkastellen. Roininen tunnetaan parhaiten kerrostalojen ikkunoihin tekemistään valoteoksista, joissa asukkaiden kodit valaistaan eri värein. Näitä julkisuudessa paljon huomiota saaneita teoksia hän on tehnyt vuodesta 2012.

Valoteoksen äänimaiseman on suunnitellut Mia Erlin. Teoksen äänellinen kerronta on synkronoitu valoteoksen liikkeen kanssa muodostaen temppeliin moniaistillisen kokemuksen. Erlin on tehnyt monipuolisesti taiteellista suunnittelua kaupunkiympäristöön. Hänen töissään on nähtävissä vahva tarinallinen ja paikkasidonnainen lähestymistapa. Vuorovaikutteisuus, kerronnallinen eheys ja elämyksellisyyden lisääminen kaupunkitilaan ovat hänen konseptisuunnitelmissaan tärkeitä lähtökohtia.